Andrei Petrache a studiat pianul timp de 12 ani la Colegiul Național de Muzică „G. Enescu” (clasa Ileana Busuioc), pe care l-a absolvit în 2017. În paralel a studiat, ca instrumente auxiliare, chitara, flautul, contrabasul, percuția. În 2021 a absolvit studiile de licență, specializarea Compoziție Clasică, la clasa prof. Univ. dr. DHC Dan Dediu, continuând în prezent ca masterand la aceeași specializare. Totodată, studiază și dirijatul de orchestră, sub îndrumarea profesorului și dirijorului Cristian Mandeal.

Andrei este o prezență constantă pe scenele de concert din România, cu recitaluri de pian solo, muzică de cameră sau în diferite formații de jazz sau world music. Performanțele sale interpretative au fost răsplătite cu peste 30 de premii la concursuri de pian solo naționale și internaționale.

În domeniul compoziției, Andrei este autorul a peste 50 de lucrări, în stiluri diferite (clasic, modern, jazz, fusion) care acoperă atât genuri vocale, cât și instrumentale, precum și muzică electronică. Lucrările sale au fost premiate la diferite concursuri de compoziție naționale și internaționale (22 de premii la concursurile de compoziție) și au fost interpretate, în cadrul a diferite concerte sau festivaluri, la București, Deva, Brașov, Târgu Mureș, Timișoara, Pitești, Sibiu, Cluj-Napoca, Moscova, Paris, Hanovra, Ierusalim, Tokyo, Londra, Cambridge, Bruxelles, Wenduine, Zeerbrugge.